Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η σοφία των παλαιοτέρων, οι προθέσεις των νεωτέρων και οι ανησυχίες των ισχυροτέρων

Ρε καλά έλεγε ο Άγγλος λόρδος Ίσμει, ο πρώτος γ.γ. του ΝΑΤΟ, πως ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι “να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω”.
Τρελάθηκαν οι Γερμανοί με τη δήλωση του Κάμερον ότι η Μ. Βρετανία – αν ο ίδιος εκλεγεί – θα θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας του στην ΕΕ.
Και αυτό γιατί βλέπουν πως δε λειτουργούν όλοι ως γιουσουφάκια και πως κάποιοι (σε αντίθεση με κάποιους άλλους, ονόματα δε λέμε – υπολήψεις δεν θίγουμε!) για σοβαρά θέματα όπως η οριστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας επιλέγουν, έστω και υπό τη μορφή προεκλογικών κορώνων, πρώτα να ρωτήσουν και μετά να πράξουν.
“Δεν θέλω μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά…

…και καλύτερη Ευρώπη” είπε ο Γκίντο Βέστερβελε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο …καυγάς γίνεται εν όψει και του νέου ευρωσυντάγματος που θα πραγματώσει το όνειρο για μια υποτιθέμενη “ομοσπονδιακή” Ευρώπη η οποία στην ουσία της θα είναι μια γερμανοκρατούμενη και γερμανοκαθοδηγούμενη Ευρώπη. Στην οποία κάποιοι θα είναι πιο …ίσοι από κάποιους άλλους.
Ο Ίσμει και οι σύγχρονοί του κάτι παραπάνω ήξεραν όταν μιλούσαν για Γερμανία. Φυσικά συμφωνούμε μόνο στο 3ο σκέλος, αφού αν ποτέ η Ευρώπη ισορροπήσει, τότε όλα θα είναι καλύτερα για όλους και χωρίς την ανάγκη αμερικανορωσικών “καπέλων”. 
Όμως έλα όμως εσύ μετά κράτα με τέτοιο πολιτικό προσωπικό (πανευρωπαϊκά) τη Γερμανία «χαμηλά»…