Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η αιθαλομίχλη, το πετρέλαιο και ο έρως…

Ανησυχούν για την αιθαλομίχλη που έχει δημιουργήσει η καύση μεγάλων ποσοτήτων ξυλείας, σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Και κάνουν έκτακτες συσκέψεις για να δουν τι θα γίνει.
Και πολύ καλά κάνουν που ανησυχούν, αφού ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό είναι από τα πρωτεύοντα που θα πρέπει να διασφαλίζονται για τον άνθρωπο, και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ (αυτό το τονίζουμε, γιατί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η όρεξη πολλών για τα νερά που διαχειρίζεται η ΔΕΗ μέσω των φραγμάτων της).
Επίσης, έχουν αρχίσει και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις των βενζινάδων, οι οποίοι βλέπουν τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης να έχουν πτώση που φτάνει σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη και το 75% (και ζητούν μείωση των φόρων).
Αυτό για το οποίο σίγουρα ΔΕΝ ανησυχούν είναι το ότι…

….είμαστε στα μέσα (ενός “μαλακού” μέχρι τώρα και ευτυχώς που είναι τέτοιος) χειμώνα και πολλοί είναι αυτοί που είτε ζεσταίνονται 2-3 ώρες τη μέρα είτε δεν ζεσταίνονται καθόλου. Γιατί το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη. Γιατί αν πεις να ζεσταθείς όπως πέρσι δεν σου φτάνει ένα ταληράκι.


Άραγε, τι να φταίει ρε γαμώτο και το έριξαν οι Έλληνες στην ξυλόσομπα, στο τζάκι και στο πέλετ ;

“Χειμώνας-κρύο, καιρός για δύο” και τελικά ίσως να φταίει η ερωτική διάθεση που φέρνει σε πολλούς η φλόγα, όταν τα ξύλα καίγονται στα τζάκια…