Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεργία στα ΜΜΜ: ένα απίστευτο μπέρδεμα!

Σε παραλογισμό οδηγείται η κατάσταση στην Αθήνα, αφού αν κάτσεις και δεις τα πράγματα ψύχραιμα το μπέρδεμα είναι τεράστιο.

Η τρικομματική Κυβέρνηση επέλεξε τη λύση της επιστράτευσης ώστε να τεθεί σε λειτουργία ξανά το Μετρό. Από τους 3 της Κυβέρνησης ο ένας επέλεξε, ο άλλος στήριξε και ο τρίτος εξέφρασε τη …χλιαρή υποστήριξη – διαφωνία (για να μην προκληθεί …ρήγμα στην πλειοψηφία). Πισ’ το αυγό και κούρεψ’το δηλαδή!
Στους χώρους εργασίας: τα ΜΑΤ μπήκαν στις 4 παρά το πρωί στο αμαξοστάσιο, δεν βρήκαν κανέναν (μόνο όσους ήταν προσωπικό ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε όλες τις απεργίες), κατέλαβαν το χώρο και αναμένουν όσους λάβουν τα φύλλα που θα τους επιδοθούν να πάνε για να πιάσουν δουλειά.
Στο μέτωπο των εργαζομένων, μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης οι εργαζόμενοι και σε άλλα μέσα μαζική μεταφοράς αποφάσισαν να συμπαρασταθούν και προκήρυξαν απεργίες. Δηλαδή, αντί να κλείσει ένα “μέτωπο”, ανοίγουν και άλλα μέτωπα.
Στο παιχνίδι μπήκε και η ΓΣΕΕ που δήλωσε αλληλέγγυα ενώ έχει προκηρυχθεί και παναττική στάση εργασίας.

Και φυσικά, κοντά στους απεργούς, συμπαραστάτες στον αγώνα τους, δηλώνουν βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μέχρι τη στιγμή που αυτοί και τα κόμματά τους θα βρεθούν στην εξουσία…