Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το σχέδιο (όταν γονατίσουν οικονομικά οι ενοχλητικοί) είναι ένα: ντουγρού για ομοσπονδία!

Διαβάστε την ανάρτηση μέχρι το τέλος και αν στο μέλλον δείτε και κανά “Ε.Ε. Ιντερνάσιοναλ” ή κανά “Ομοσπονδιακή Ευρώπη Κορπορέισον” μην παραξενευτεί ουδείς!
Α, ρίχτε μια ματιά και ΕΔΩ

Όπως έχουμε γράψει (και ξαναγράψει, και ξαναγράψει, και ….), το επόμενο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσουν τα μεγάλα “μυαλά” που εξουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι το πως θα της δώσουν μια εσάνς δημοκρατικότητας.
Γιατί αυτό το πράμα που έχουν οικοδομήσει έχει ξεφύγει κατά πολύ από αυτό που ονειρεύονταν ο Σουμάν και οι άλλοι, που ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1950 – κι αυτοί οι “καταραμένοι” οι λαοί έχουν αρχίσει να το παίρνουν χαμπάρι και να αντιδρούν.
Αυτό που έχουμε σήμερα είναι παραδομένοστους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές και στις …αγορές. Και δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος εθνικιστής ή κομμουνιστής για να το διαπιστώσει. Άσε που πολλοί που πίστευαν κάποτε πως θα γίνει κάτι σωστό, πλέον είναι από τους πιο φανατικούς ευρωσκεπτικιστές (τους οποίους κάποτε οι ίδιοι πολεμούσαν μετά μανίας).
Τέλος πάντων, επιστροφή στο “ζουμί”:

σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ ο φίλος Σόιμπλε δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: “θα επιθυμούσα να είχαμε μια ημέρα ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία, ή την Αμερική“.

Όσο για την ισοπέδωση των γλωσσών, των εθνών και των τοπικών παραδόσεων, ο Σόιμπλε ήταν σαφής, όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε πως οι πολίτες της Ευρώπης μόλις και μετά βίας θα μπορούσαν στο σύνολό τους να καταλάβουν τον εκλεγμένο τους πρόεδρο όταν μιλά: “…μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσειςομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε“.