Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ημαθία: τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες 3 ημέρες

Θα σφίξουν κι άλλο τα κρύα τις επόμενες ημέρες στην Ημαθία, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ασθενείς βροχοπτώσεις αλλά και χιονόνερο (ακόμη και στις περιοχές με μέσο υψόμετρο).
Στα πεδινά της Ημαθίας η θερμοκρασία για το σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 10-11 oC ενώ τη Δευτέρα θα πέσει ακόμη πιο χαμηλά και θα φτάσει με το ζόρι τους 6-7 oC.
Το Σάββατο το πρωί θα υπάρχει συννεφιά ενώ το απόγευμα και το βράδυ η πιθανότητα για βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Την Κυριακή θα μέχρι το βράδυ το σκηνικό θα είναι παρόμοιο αλλά θα υπάρξει ελαφρά αλλαγή μετά τις 7-8 το βράδυ, αφού με την πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης της νύχτας υπάρχει η πιθανότητα κατά τόπους να ρίξει χιονόνερο (σε περιοχές με μέσο υψόμετρο) ή να βρέξει.
Τη Δευτέρα τα κρύα θα …σφίξουν! Το θερμόμετρο με το ζόρι θα ανέβει στους 7 oC, όλη την ημέρα θα υπάρχει συννεφιά (σε περιοχές με μέσο υψόμετρο ίσως να δουν χιονόνερο ενώ σε άλλες, πιο ψηλά θα δουν σίγουρα χιόνι) ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα “καθαρίσει” και θα υπάρχει αρχικά αραιή συννεφιά και στη συνέχεια θα είναι αίθριος.
Οι άνεμοι καθ’ όλο το τριήμερο θα είναι ασθενείς, πλην του Σαββάτου το βράδυ, που θα φτάσουν τα 5 Μποφώρ.
Στα χιονοδρομικά της Ημαθίας: στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας προβλέπεται χιονόπτωση το βράδυ της Κυριακής ενώ παρόμοια κατάσταση θα υπάρχει και στο Σέλι (για το οποίο προβλέπονται δυνατοί άνεμοι που θα φτάσουν μέχρι τα 7 Μποφώρ το βράδυ του Σαββάτου).