Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Φούχτελ, οι δηλώσεις του και οι τοπικές του ..παρέες!!!

ο Φούχτελ, σε παλιότερη εμφάνιση του, παρουσιάζει
το σχέδιό του για την ελληνική Τ.Α.
Αφού τους έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα, θα λένε ό,τι θέλουν!

Ο Φούχτελ (ο γνωστός στους διαδρόμους του Βερολίνου και ως “διοργανωτής καμηλοδρομιών”) φέρεται να είπε ότι 1000 Γερμανοί υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζονται όπως εργάζονται 3000 Έλληνες συνάδελφοί τους.
Ο Φούχτελ (στον οποίο τελικά βρήκαν ρόλο μετά τις καμήλες) είναι ο “αντ’ αυτής” στην Ελλάδα στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης, εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία.

Η δήλωσή του αυτή καθώς και οι απολύσεις που αναμένεται να έλθουν στην Τ.Α. το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ήταν αρκετά ώστε να υπάρξει ένταση σήμερα το πρωί στη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων (στην οποία είναι φυσικά παρών ο Φούχτελ). Στο χώρο της ΔΕΘ σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με την αστυνομία, οι διαδηλωτές εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έψαχναν να βρουν το περίπτερο 8 για να …συναντήσουν τους Γερμανούς ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία προπηλακίστηκε ο Γερμανός πρόξενος.

Πάντως περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινώσει – επί τη …ευκαιρία της δηλώσεως Φούχτελ – και τοπική (Ημαθιώτικη) δημοτική Αρχή η οποία τον έχει υποδεχθεί ιδιαιτέρως θερμά το τελευταίο διάστημα και αν θα υπερασπιστεί τους υπαλλήλους της.

νεώτερη ενημέρωση: μετά τα επεισόδια ο Φούχτελ πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (και ο προπηλακισμός του Γερμανού προξένου δεν είναι δικαιολογημένος, να το διευκρινίσουμε): μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα και πως για φταίει το θεσμικό πλαίσιο.