Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Κρίση": και το παιχνίδι συνεχίζεται…

Κρίση και ….κίες!
Εδώ και καιρό είναι φανερό πως “το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο” (που έλεγε και το παλιό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου)!!!

Ας αφήσουμε την Ελλάδα και ας πάμε στη Μεγαλόνησο: στην Κύπρο λοιπόν η Επιτροπεία δεν έλαβε αυτά που ήθελε, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Έτσι αναχωρεί σήμερα απ’ το νησί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η διαβούλευση θα συνεχιστεί με τηλεδιασκέψεις. Δεν αποκλείεται νέα κάθοδος στο νησί, ώστε να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Ανοικτά παραμένουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα του φυσικού αερίου, της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών. Για το θέμα των ημικρατικών η τρόικα φαίνεται ότι επιμένει μόνο στην ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Εξάλλου, στο θέμα της αποκοπής μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προτείνει αύξηση κατά 3%, ώστε το αρχικό κατώτατο ποσοστό που ήταν 6,5% να γίνει 9,5% και το ανώτατο που ήταν 12% να γίνει 15%.

Το ζουμί όμως είναι αλλού: στο συνδυασμένο παιχνίδι που γίνεται.
Μόλις έγινε φανερό (και ενώ η διαπραγμάτευση δεν είχε ακόμη τελειώσει) πως δεν θα υπήρχε μια – έστω κατ’ αρχήν – συμφωνία και πως οι τροϊκανοί θα έφευγαν άπραγοι, άρχισαν τα όργανα από τους Οίκους ενοχής και ανοχής. Και το αξιόχρεο της Κύπρου “έπεσε” κατά δύο βαθμίδες, από ΒΒ+ σε ΒΒ- , ενώ παράλληλα διατηρήθηκε η αρνητική προοπτική του χρέους της Κύπρου!