Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δύσκολη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Δύσκολα τα πράγματα στην Μέση Ανατολή, μετά και τη νύχτα που πέρασε.
Στόχοι των Ισραηλινών είναι θέσεις της Χαμάς, κτίρια της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς και πεδία βολής των Παλαιστινίων. Η τρίωρη κατάπαυση πυρός που είχε προαναγγείλει το Ισραήλ (με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ στη Λωρίδα της Γάζας) δεν τηρήθηκε, καθώς Παλαιστίνιοι συνέχισαν την εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους, στον απόηχο του ολονύκτιου σφυροκοπήματος της Γάζας.
Έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 19 Παλαιστίνιοι (άμαχοι και στρατιώτες), 3 Ισραηλινοί άμαχοι ενώ έχουν πληγεί 340 στόχοι στη Γάζα. Απ’ την άλλη πλευρά, οι Παλαιστίνιοι έχουν εκτοξεύσει πάνω από 450 ρουκέτες εκ των οποίων έχουν καταρριφθεί από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ 130. Πάντως για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια έχουν ακουστεί οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ.
Αν σε όλα αυτά βάλουμε τις κινήσεις που γίνονται στη Μεσόγειο, λίγο βορειότερα (στα ανοιχτά του Λιβάνου και στης Συρίας – όπου έχουν αρχίσει και μαζεύονται πολεμικά σκάφη από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, πλέον των αμερικανικών που πάντα βρίσκονται κάπου εκεί, στα ανοιχτά), τότε τα πάντα παίζονται.