Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περισσότερα από 300 παιδιά στην Π.Ε. Ξάνθης υποσιτίζονται

Και επειδή τα νούμερα που βάζουν την υπογραφούλα τους σε Μνημόνια, συμβάσεις, περικοπές και φόρους τρελαίνονται για νούμερα (μόνον αυτό καταλαβαίνουν, τους αριθμούς!), ας δουν κάτι απλό: ποιο το μακροπρόθεσμο κόστος του εγκλήματος που κάνουν, οδηγώντας στον υποσιτισμό τόσα παιδιά σε όλη την Επικράτεια;

 Μια “παράπλευρη απώλεια” (γιατί ως τέτοια τη χαρακτηρίζουν αυτοί που έχουν βαλθεί να σώσουν τις τράπεζες και να καταποντίσουν την κοινωνία) που είναι ανησυχητική για το μέλλον του τόπου είναι ο υποσιτισμός μικρών παιδιών.
Ένα φαινόμενο που πλέον δεν επικεντρώνεται στο κέντρο αλλά διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην περιφέρεια της χώρας, ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές όπως η Θράκη.
Το ΑΜΠΕ αναφέρει σήμερα πως περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.
Ο κ. Μελισσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπου πιθανόν ο ένας από τους δυο γονείς να είναι άνεργος ή ακόμα και οι δυο γονείς. Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε γιατί οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν με το ΚΤΕΛ ή το ταξί για να πάνε στο σχολείο.