Και επειδή τα νούμερα που βάζουν την υπογραφούλα τους σε Μνημόνια, συμβάσεις, περικοπές και φόρους τρελαίνονται για νούμερα (μόνον αυτό καταλαβαίνουν, τους αριθμούς!), ας δουν κάτι απλό: ποιο το μακροπρόθεσμο κόστος του εγκλήματος που κάνουν, οδηγώντας στον υποσιτισμό τόσα παιδιά σε όλη την Επικράτεια;
Μια “παράπλευρη απώλεια” (γιατί ως τέτοια τη χαρακτηρίζουν αυτοί που έχουν βαλθεί να σώσουν τις τράπεζες και να καταποντίσουν την κοινωνία) που είναι ανησυχητική για το μέλλον του τόπου είναι ο υποσιτισμός μικρών παιδιών.
Ένα φαινόμενο που πλέον δεν επικεντρώνεται στο κέντρο αλλά διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην περιφέρεια της χώρας, ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές όπως η Θράκη.
Το ΑΜΠΕ αναφέρει σήμερα πως περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.
Ο κ. Μελισσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπου πιθανόν ο ένας από τους δυο γονείς να είναι άνεργος ή ακόμα και οι δυο γονείς. Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε γιατί οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν με το ΚΤΕΛ ή το ταξί για να πάνε στο σχολείο.