Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις και την ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου. Το νομοσχέδιο τελικά υπερψηφίστηκε.
Ωστόσο, η «απόσταση» των ψήφων υπέρ και κατά ήταν για αρκετή ώρα τρεις ψήφοι, ενώ αναστάτωση προκάλεσε νωρίτερα η παρέμβαση του Πύρρου Δήμα, ο οποίος ζήτησε να διορθώσει την ψήφο του. Το τελικό αποτέλεσμα καταγράφηκε ως εξής: 148 ψήφοι υπέρ και 139 κατά, 6 «παρών» σε σύνολο 293 βουλευτών.

Τα αποτελέσματα

Το άρθρο 1 υπεψηφίστηκε. Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 4 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 5 υπερψηφίστηκε. Η τροπολογία 38 καταψηφιστήκε. Η τροπολογία με γενικό αριθμό 33 υπερψηφίστηκε. Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ έγινε δεκτό επί της αρχής και των άρθρων και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.
Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ ήταν η καταψήφιση του άρθρου 2 και 3, στην ψήφιση του άρθρου 4 και «παρών» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. 
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4, ενώ καταψηφίζει την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ωστόσο ψήφισε «ναι» σε όλα, ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 4. Ο Μιχάλης Κασσής καταψήφισε το άρθρο 2 και δήλωσε «παρών» στο άρθρο 4. Η Άντζελα Γκερέκου διαφοροποιήθηκε από την γραμμή ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3.
«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστρατίδης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Θάνος Μωραίτης καταψήφισε το άρθρο 2.  Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. Ο Γιάννης Δριβελέγκας διαφοροποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών στα άρθρα 2 και 3. Ο Γιώργος Ντόλιος καταψήφισε το άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία κρατώντας απόσταση από τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Πύρρος Δήμας ψήφισε «ναι» σε όλα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δεν παρευρέθηκαν στην ψηφοφορία.

newpost.gr