Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ο θάνατος του λιανεμπορίου και άλλα παρόμοια"

Μεταξύ των μέτρων – παραλογισμών της Επιτροπείας που θα υιοθετηθούν, μπας και μας δώσουν τα 31 δις μέσα στο Νοέμβριο, είναι και 2 (από τα πολλά) που έχουν το δικό τους νόημα:
το πρώτο σχετίζεται με τη “μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου” (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται). Πριν την εκταμίευση της δόσης η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα αποσυνδέει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο από το ωράριο λειτουργίας των καταστήματος, οδηγώντας ουσιαστικά σε πλήρη απελευθέρωση ωραρίου. Με απλά λόγια, έρχεται “ο θάνατος του εμποράκου” (όχι το έργο, η πραγματικότητα) και μπαίνουμε στην περίοδο των παχιών αγελάδων από κάθε άποψη για τις μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές αλυσίδες.
το δεύτερο έχει να κάνει με την αύξηση κατά 25% των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Μετά τη βενζίνη που η τιμή της έχει πάει στο δίπλα αστρικό σύστημα, έρχεται τώρα και η σειρά των ΜΜΜ, πριν ιδιωτικοποιηθούν πλήρως.

Φυσικά κοντά σε αυτά θα υπάρχουν και πολλά άλλα, όπως ιδιωτικοποιήσεις (πρώτα θα πάνε στο Ταμείο και μετά θα ιδιωτικοποιηθούν) σε μια σειρά από εταιρίες του Δημοσίου ή εκτάσεις αυτού. Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων, αφού η χώρα στο τέλος θα βγει ΚΑΙ απογυμνωμένη από ό,τι σημαντικό έχει στη διάθεση της (πέραν του γεγονότος ότι δεν θα ξεχρεώσει με τις εκποιήσεις αυτές)…