Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Να μην επιμείνει…

Θυμάστε που λέγαμε ΕΔΩ πριν από κανά μήνα για τα λεφτά που στην ουσία χρωστάνε οι ελληνικές τράπεζες στο Δημόσιο, επειδή είχαν πάρει ΠΟΛΛΑ λεφτά;;
Η ιστορία, εν ολίγοις έχει ως εξής: το 2008 το Κράτος – εμείς και εσείς δηλαδή, γιατί το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο ή τίποτε παραπάνω – είχε δώσει 28 δις για την ενίσχυσητης ρευστότητας των τραπεζώνμε αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές (ο νόμος 3723/2008, του Αλογοσκούφη – που χάθηκε ΚΑΙ αυτή η ψυχή;;;).
Για αυτή του την κίνηση το Κράτος θα έπρεπε να λάβει κάποια χρήματα από τις Τράπεζες. Τα έλαβε, αλλά μόλις για έναν χρόνο, μόνο για το 2009. Για το 2010 και το 2011 δεν είδε ευρώ τσακιστό!
Σήμερα στην Καθημερινή γίνεται αναφορά στην ιστορία αυτή και, όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, υπάρχει “εμπλοκή” γιατί η Επιτροπεία θεωρεί πως τα χρήματα αυτά ίσως δεν θα πρέπει να αποδοθούν και πως δεν θα πρέπει επιμείνει η Κυβέρνηση σε αυτό, αφού οι καιροί είναι …δύσκολοι.
Πλήρης δηλαδή κάλυψη των Τραπεζών και ανεπανάληπτο ξεβράκωμα όλων όσων δουλεύουν για το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας και ακόμη μας λένε πως το όλον πρόγραμμα στήθηκε για τη σωτηρία του συνόλου της οικονομίας και όχι για τη σωτηρία των τραπεζών.
Μην πειράξει ουδείς τις Τράπεζες…