Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμφάνιση μετά από πολύ καιρό

αριστερά η Κ. Άστον και δεξιά η Χ. Κλίντον
Μια ακόμη “επιτυχία” της ΕΕ (όσον αφορά τη στελέχωσή της, που έγινε με …δημοκρατικό πάντα τρόπο) έκανε την εμφάνισή της μετά από πολύ καιρό.
Η λαίδη Άστον, εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, μίλησε: “Καταδικάζω κατηγορηματικά τους βομβαρδισμούς από τις συριακές δυνάμεις της τουρκικής μεθοριακής πόλης Ακτσάκαλε”, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ πριν καλέσει “όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση…Το επεισόδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις τραγικές συνέπειες από την επέκταση της συριακής κρίσης στις γειτονικές χώρες”. Τέλος κάλεσε τις συριακές αρχές “να βάλουν αμέσως τέλος στη βία” και “να σεβαστούν πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτονικών χωρών”.
Συμπέρασματα:

1) έχουμε ζώντα και λαλήσαντα εκπρόσωπο – που τον πληρώνουν όλοι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ,

2) η ΕΕ πήρε εν θερμώ επίσημα θέση για μια ιστορία η οποία στοίχισε 5 ανθρώπινες ζωές, και ενώ η ιστορία των Τούρκων μπάζει από παντού,
3) σιγά μην έκανε η λαίδη το ίδιο για την περίπτωση της Τουρκίας στην Κύπρο (μιλάμε για εισβολή και κατοχή από το 1974),
4) και ποιος άκουσε την Ευρώπη;; Μια Ευρώπη που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και είναι στην πραγματικότητα διαιρεμένη πολιτικά (ενώ στα οικονομικά ε;;).