Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΔΥΕΘ: συνεδριάζει για τον προγραμματισμό δράσης του φιλειρηνικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή

Από το Το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Τα πολεμικά επεισόδια στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας είναι άκρως επικίνδυνη εξέλιξη.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η περίπτωση της προβοκάτσιας είναι πολύ πιθανή, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να γενικευτεί η επέμβαση στη Συρία. Το πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα μπορεί να αποκαλυφθεί στο μέλλον ή και να μη μαθευτεί ποτέ, ωστόσο αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Συρία βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει και το Ιράν, τη γεωστρατηγικής σημασίας ευρεία Μέση Ανατολή και τον τεράστιο φυσικό και ενεργειακό της πλούτο.

Στα πλαίσια αυτά η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ, συνεδριάζει για τον προγραμματισμό δράσης του φιλειρηνικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτώβρη, 7μμ στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επίσης το Προεδρείο της ΕΔΥΕΘ απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχή μας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο –  Τρίτη 9 Οκτώβρη, 7μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου – που οργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή και την παρουσία στην Αθήνα της καγκελάριου της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, που έρχεται να συνδράμει την κυβέρνηση και την ντόπια πλουτοκρατία στο αντιλαϊκό τους έργο.

8 Οκτώβρη 2012

Το Γραφείο Τύπου