Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έργα "ΣΔΙΤ" στη Γερμανία: εκεί κάνουν τα αντίθετα απ’ ότι θέλουν να επιβάλουν εδώ!!

Οι Γερμανοί πολίτες, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια υπογραφές σε ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να αναγκάσουν τη γερμανική κυβέρνηση να φέρει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή. Έτσι αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, στις 11:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την (αν)αποτελεσματικότητα των συμβάσεων παραχώρησης ΣΔΙΤ.
Περισσότερες από 1.000 (!!!) γερμανικές πόλεις και κοινότητες υπογράφουν ένα κείμενο «φωτιά» το οποίο προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον υπουργό οικονομικών κ. Schäuble. Μόνο στην περιοχή Offenach του κρατιδίου της Έσσης διακόπηκε η κατασκευή 90 σχολείων τα οποία ξεκίνησαν να κατασκευάζονται με προγράμματα ΣΔΙΤ και έμειναν στη μέση. «Κουραστήκαμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» λένε οι δημότες της πόλης Fürth στο κρατίδιο της Βαυαρίας, η οποία πρώτη σε ολόκληρη τη Γερμανία, με δημοτική απόφαση από το έτος 2009, απαγορεύει κάθε είδος έργου ΣΔΙΤ.
Σε εκατοντάδες γερμανικές πόλεις και κοινότητες έχουν διακοπεί μεγάλα έργα ή διότι η παραχωρησιούχος εταιρεία ζητά πολύ περισσότερα από όσα προέβλεπε η αρχική συμφωνία ή διότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες από αυτές που έπρεπε να προσφέρονται στους δημότες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Τσολακίδη, ΕΔΩ