Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια δήλωση, μια πρόθεση, ένα γεγονός, μια είδηση και ένας νόμος


Ας κάνουμε έναν συνδυασμό: μιας δήλωσης, μιας πρόθεσης, ενός γεγονότος, μιας είδησης και ενός νόμου (του υπέρτατου νόμου στη χώρα, του Συντάγματος).

Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα σκέψης και προθέσεων…
1) η δήλωση: “…Η Ελλάδα επιχειρεί μια βιαία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η οικονομία βυθίζεται σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ανεργία προσεγγίζει το απαράδεκτο ποσοστό του 25%, ενώ η ανεργία στους νέους κινείται στο εφιαλτικό 54%. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της. Είναι ζωτική ανάγκη η απολύτως αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση να συνδυασθεί με δραστική πολιτική ανάπτυξης.” (Κάρολος Παπούλιας, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano στη Ρώμη στις 17 Σεπτεμβρίου 2012).
2) η πρόθεση: “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε εκτιμάτε ότι θα κλείσει;”(σσ.: το θέμα με τα 11,5 δις και τα μέτρα)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “Ελπίζω μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο πια στη διάθεση μας.

3) το γεγονός: Ένας 49χρονος χειριστής μηχανημάτων στο νομό Ηρακλείου έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, αιτία του ξαφνικού θανάτου, ήταν η απόλυση του που είχε ανακοινωθεί δύο μέρες νωρίτερα, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, και η οποία επιβάρυνε την ψυχολογική του κατάσταση.
(σημείωση: ένας ακόμη άνθρωπος που προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή, λόγω της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει)
4) μια είδηση: “Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι”
5) το Σύνταγμα της Ελλάδας: “Άρθρο 42: (Έκδοση και δημοσίευση των νόμων)
1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής. 

2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.”