Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αν τα αποδεχτούν, η κατάσταση θα είναι πλέον (πλήρως) μη αναστρέψιμη!


Μια εξαιρετική συνέντευξη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χθες το μεσημέρι στον Flash 961 (στην περιοχή μας μεταδίδεται στα FM, στη συχνότητα 99,4 MHz) όσοι είχαν συντονισμένους τους δέκτες τους στο συγκεκριμένο σταθμό.
Στα πλαίσια της εκπομπής «Κοινωνικοί εταίροι» που παρουσιάζει η Γιώτα Ηλιού μίλησε ο καθηγητής εργατικού δικαίου Άρης Καζάκος, και αναφέρθηκε στην κρίση και στους τρόπους που αντιμετωπίζεται στη χώρα μας.
Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτό που ζούμε είναι μια από τις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος ενώ ανέφερε πως οποιαδήποτε περαιτέρω αποδοχή όρων και υιοθέτηση μέτρων θα έχει επιπτώσεις που θα είναι μη αναστρέψιμες.
Ανέφερε και το εξής απλό: λένε πως τα μέτρα (νέα και παλιά) υιοθετούνται ώστε να ανακάμψει η οικονομία και η χώρα να αποκτήσει ξανά ανταγωνιστικότητα. Και πως για την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας φταίει η κρίση. Μα αν είναι έτσι, γιατί  Ισπανία και Πορτογαλία είναι κάπου στη μέση μεταξύ 25ης και 39ηςθέσης ενώ εμείς στην τελευταία θέση, 40 θέσεις πιο κάτω;; Ισπανία και Πορτογαλία δεν βιώνουν την κρίση;; 
Άρα, δεν φταίει η ανταγωνιστικότητα για την εμφάνιση της κρίσης. Άρα, και να ..βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα δεν πρόκειται να γίνουν και πολλά ή να επανέλθει η οικονομία στα ίσια της. Άρα, κάποιος μας δουλεύει κανονικά!!