Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μηνύματα Τσαβδαρίδη – Βεσυρόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Τα μηνύματά τους σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουν οι βουλευτές της Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Αποστόλης Βεσυρόπουλος.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρει τα ακόλουθα:


Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί την αφετηρία ενός κοπιώδους αλλά όμορφου όσο και ωφέλιμου ταξιδιού της μαθητιώσας νεολαίας μας στους δρόμους της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.
Στο ξεκίνημα αυτής της διαδρομής, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στις μαθήτριες και τους μαθητές  μας να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για την εκπλήρωση όλων των στόχων που έχουν θέσει. Παράλληλα, εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στο σύνολο των γονέων, να συνεχίζουν να αποτελούν το άοκνο στήριγμα και πρότυπο ζωής για τα παιδιά, ώστε με υπομονή και επιμονή να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης και της δύναμης του χαρακτήρα.   
Ως Βουλευτής αλλά και ως Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, γνωρίζω πολύ καλά ότι τα προβλήματα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας σε καιρούς οικονομικής κρίσης είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα. Το ίδιο μεγάλη όμως είναι και η αποφασιστικότητα μου να συνδράμω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, για την όσο το δυνατόν πιο άμεση και ορθή αντιμετώπιση τους προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία στη χώρα μας να αποκτήσει ξανά το σύγχρονο και ποιοτικό πρόσωπο που της αξίζει.
Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.
Ο βουλευτής (ΝΔ) Απ. Βεσυρόπουλος, στο δικό του μήνυμα αναφέρει:
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή επιτυχία στους μαθητές, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη χρονική περίοδο, ο ρόλος της σχολικής παιδείας είναι καθοριστικός για το μέλλον της χώρας μας.
Σε μια εποχή που η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα επιβάλει να θεμελιώσουμε νέες πρακτικές, νέες πολιτικές, νέες αξίες, ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, ώστε να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ένα όμορφο και συναρπαστικό «ταξίδι» για τα παιδιά μας ξεκινά, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητές τους. Ως γονιός μαθητών, γνωρίζω καλά πως αυτό το «ταξίδι» αρκετές φορές είναι δύσκολο και κοπιαστικό για τα παιδιά μας, για αυτό χρειάζονται τη διαρκή συμπαράσταση και αγάπη μας.
Με τη διαρκή συνεργασία όλων, Πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.