Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ουσουλτζόγλου προς εργαζομένους στο Δήμο Βέροιας: "Αν…θα περικοπούν κι άλλα 30%… το μαγαζί κλείνει"


“Πρέπει να διευκρινίσω ότι προτεραιότητα είναι η μισθοδοσία, μετά το πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα και μετά όλα τα άλλα…”
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης να αναφέρουμε πως μια παρόμοιου τύπου ενημέρωση έγινε και από τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.
Η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ημαθίας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Στις δύσκολες ώρες που περνά ο Δήμος μας, αλλά και όλοι οι Δήμοι της χώρας, οι εργαζόμενοι πρέπει να στεκόμαστε μαζί σαν γροθιά. Σε κάτι τέτοιες στιγμές, η διοικητική ιεραρχία δεν υπάρχει, και γινόμαστε όλοι ΕΝΑ, μια συμπαγής ομάδα στελεχών που πρέπει τώρα να αγωνιστούν όσο ποτέ.
Στο πλαίσιο αυτό είναι η συγκέντρωσή μας σήμερα. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να συζητάμε διάφορα θέματα που αφορούν στα οικονομικά, να ξέρουμε την κατάσταση και να μην ενημερώνουμε τους άμεσους συνεργάτες μας.
Η μισθοδοσία των  δεκαπενθημέρων δεν είναι πια εξασφαλισμένη με τα ισχύοντα πλέον, αφού…
…η κεντρική διοίκηση χρησιμοποιεί τα χρήματα που εισπράττονται για τους Δήμους,  που ανήκουν στους Δήμους, μια για τις συντάξεις του ΙΚΑ και μια για τα επιδόματα Πρόνοιας, στρέφοντας και τον κόσμο εναντίον μας, όταν διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτό και λέγοντας ότι οι Δήμοι ζητούν τα χρήματά τους ενώ έχουν πρόβλημα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Αλλά παρ’ όλα αυτά, σήμερα και την Παρασκευή υπεγράφησαν όλα τα εντάλματα που αφορούν μισθοδοσία στο Δήμο, το ΝΠΔΔ και Κοινωφελή. Σε σχεδιασμό και καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες δηλώνουμε, ότι αν παίρνουμε έστω και αυτούς τους ΚΑΠ που παίρνουμε σήμερα, η μισθοδοσία θα είναι εξασφαλισμένη. Αν όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θα περικοπούν κι άλλα 30%, δηλ, άλλα 800 εκ τότε, το μαγαζί κλείνει. Γι’ αυτό κινητοποιούμαστε. Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε. Όπως όλοι οι Δήμοι.
Για να ξέρετε τα νούμερα, χρειαζόμαστε για συνολική μισθοδοσία 980.000 και παίρνουμε στο χέρι 470.000. Μόνο για μισθοδοσία. Πρέπει να διευκρινίσω ότι προτεραιότητα είναι η μισθοδοσία, μετά το πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα και μετά όλα τα άλλα…