Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια στο "Σπίτι της Βεργίνας"

Ένα δικό τους “σπίτι” θα έχουν πλέον στη Βεργίνα τα παιδιά που βιώνουν την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Πρόκειται για το “Σπίτι της Βεργίνας”, έναν ξενώνα που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, αποπερατώθηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και εγκαινιάζεται σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη.
Το “Σπίτι της Βεργίνας” στεγάζεται σε κτίριο 600 τετραγωνικών μέτρων που παραχώρησε ο δήμος Βέροιας και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 20 κακοποιημένων, εγκαταλειμμένων ή ορφανών παιδιών καθώς και παιδιών που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες.
Ήδη στη Βέροια υπάρχει ένα “σπίτι” παροχής ημερήσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας σε παιδιά τα οποία έρχονται το πρωί και φεύγουν το βράδυ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο υπουργός Σ.Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας κ. Κοκόρης, οι βουλευτές Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδης, Γ. Μπατσαρά και Α. Βεσυρόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Α. Τόλκας, επίσης η δήμαρχος Βέροιας με τους αντιδημάρχους.

Λαϊκούρα