Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φωτιά στο Άγιο Όρος: συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες κατάσβεσης


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιο Όρος.
Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχει και το σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου.
Επίσης, ο στρατός επικουρικά παρέχει ό,τι ζητηθεί (συμβάλλει και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στην κατάσβεση) και το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Συγκεκριμένα μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα, ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ συνδράμει και ο Στρατός (με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, διατέθηκαν 5 αεροσκάφη CL-415, 9 αεροσκάφη CL-215, 2 ελικόπτερα CH-47D, 21 αξιωματικοί και 268 οπλίτες από ΓΕΣ, 20 σμηνίτες από ΓΕΑ, 40 οχήματα διαφόρων τύπων, 4 ρυμουλκά, 7 υδροφόρες, 7 προωθητές γαιών και 6 αρματοφορείς)
Οι Σέρβοι αριθμούν 49 άτομα και έχουν μαζί τους δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες.