Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συγκέντρωση βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισας. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η ΕΑΣ Λάρισας.
Οι παραγωγοί ζητούν να αποζημιωθούν για την επανασπορά που έκαναν. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, έχει γίνει η απογραφή από τους ελεγκτές του ΕΛΓΑ και τώρα ζητούν να τους καταβληθεί κάποια προκαταβολή. Επίσης, ζητούν να ενταχθούν οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στον Κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Από την πλευρά του ο ΕΛΓΑ υποστηρίζει ότι η πληρωμή της επανασποράς αναμένεται να γίνει γύρω στον Οκτώβριο, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρωθούν κάποιες αποζημιώσεις. Όμως αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στον Κανονισμό αποζημιώσεων το πράσινο σκουλήκι.
Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή εάν η πολιτεία δεν σταθεί, εμπράκτως, στο πλευρό τους και δεν μεριμνήσει για την άμεση και δίκαιη αποζημίωσή τους για τις απώλειες στη φετινή τους παραγωγή ενώ αναφέρουν πως όσοιβαμβακοκαλλιεργητές προχώρησαν σε επανασπορά μετά τη χαλαζόπτωση που έλαβε χώρα στις 26 Μαΐου, έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από το πράσινο σκουλήκι.