Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες ημεδαπών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τριών ημεδαπών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα γνωριμίας τους με συγγενικά πρόσωπα.
Πρόκειται για τους Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας (52 ετών), ΜΑΡΑΓΚΟ Χαράλαμπο του Χρήστου και της Μαρίας (50 ετών) και ΚΙΤΣΑ Αθανάσιο του Πασχάλη και της Πασχαλιάς (25 ετών), κάτοικους Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Οι δύο πρώτοι έχουν συλληφθεί, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Οι 2 συνελήφθησαν τις πρωϊνές ώρες της 17ης Αυγούστου στη περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ προσέγγισαν 73χρονη ημεδαπή, στην περιοχή Χαριλάου, όπου με το πρόσχημα ύπαρξης γνωριμίας με συγγενικό της πρόσωπο, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Υστέρα από αναζητήσεις, οι ανωτέρω, εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στο όχημα τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.745 ευρώ.

Από την έρευνα που έκανετο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότικατά το χρονικό διάστημα 29-03-2012 έως και 17-08-2012 εξαπάτησαν (13) τουλάχιστον ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων των προαναφερομένων, καθώς και των φωτογραφιών τους κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης, την αποτροπή τέλεσης νέων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Σχετικά μπορείτε να επικοινωνείτε, αν πέσατε θύματα, με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.