Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κλειστά Δημαρχεία (12-13/9) και ανοιχτό Συνέδριο αποφάσισαν οι Δήμαρχοι

Το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) να προχωρήσει σε νέο διήμερο κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Η συνέλευση διεξήχθη σε κλίμα έντασης αλλά εκ προοιμίου ήταν φανερή η διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημάρχων να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τις ημέρες των κινητοποιήσεων η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα 2013-2014, καθώς και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς του. Παράλληλα θα ζητήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και θα υποβάλλει αίτημα για κοινή συνεδρίαση με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα επανεκτίμησης της κατάστασης και λήψης απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις αιρετών.