Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διαμαρτυρία συνταξιούχων, ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας.

Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και φαρμάκων και ζήτησαν την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, με δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη για όλους. Επίσης, ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των ταμείων, ώστε να καλυφθούν τα χρήματα που χάθηκαν από το «κούρεμα» των ομολόγων.
Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι, φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου.
Κατά την αναμονή της συνάντησης των εκπροσώπων των συνταξιούχων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς κάποιοι από τους συνταξιούχους δεν αισθάνθηκαν καλά, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί στην Αθήνα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.