Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: έρχονται "ραβασάκια" που ξεκινάνε από 250 ευρώ

Με πρόστιμα που μπορούν φτάσουν μέχρι και τα 500 ευρώ ξεκινά μια προσπάθεια για να μειωθούν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα μας.
Τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα υπολογίζονται πως ανέρχονται στο 1.000.000.
Τι θα γίνει λοιπόν; Αρχικά θα έρχεται στο σπίτι του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος ένα ειδοποιητήριο για το πρώτο πρόστιμο των 250 ευρώ για το γεγονός ότι είναι ήδη ανασφάλιστα. Οι ιδιοκτήτες θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός που θα συνάψουν με κάποια ασφαλιστική εταιρία μέσα σε 10 έως 20 ημέρες. Αν δεν το κάνουν ούτε αυτό, τότε  από το δεύτερο πρόστιμο των 500 ευρώ που θα παραλάβουν, θα αφαιρείται η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Πάντως υπάρχουν επιφυλάξεις κατά πόσο θα προλάβουν μέσα σε 20 ημέρες να σταλούν 1.000.000 ειδοποιητήρια στους παραλήπτες  – αν και αυτοί λέγεται πως θα είναι αισθητά λιγότεροι, αφού μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων είναι κρατικά αυτοκίνητα.

Στον τομέα του αυτοκινήτου σκέφτονται να αλλάξουν ακόμη και το σύστημα με τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας, αφού ούτε λίγο-ούτε πολύ τα αυτοκόλλητα και η αποστολή τους κοστίζουν πολλά. Γίνεται λόγος για αρκετά εκατομμύρια ευρώ.