Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έκρυθμη η κατάσταση σε Ισπανία και Ιταλία (λόγω των περικοπών παντού)


Μαδρίτη, σήμερα
Δύσκολα τα πράγματα για Ραχόϊ και Μόντι, σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα.
Στην Ισπανία σήμερα ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών (ανθρακωρύχων στην πλειοψηφία τους, που περπάτησαν ακόμη και 400 χιλιόμετρα για να φτάσουν στη Μαδρίτη) και αστυνομίας, με αποτέλεσμα η αστυνομία να χρησιμοποιήσει ακόμη και πλαστικές σφαίρες. Και η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που υπάρχουν δηλώσεις ανθρακωρύχων που ισχυρίζονται πως αν οι περικοπές δεν πέσουν τουλάχιστον στο 10% (από 60% όπως έχει ανακοινωθεί) τότε θα επιστρέψουν με …δυναμίτες από τα ορυχεία! Πάντως ο Ραχόϊ ανακοίνωσε μέτρα, που θα επιφέρουν περικοπές ύψους 65 δις ευρώ καθώς και αύξηση του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην Ιταλία ο Μόντι ετοιμάζεται επίσης να λάβει μια καλοκαιρινή γεύση από τις αντιδράσεις του κόσμου για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ενώ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της Κυβέρνησής του να απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. 
Επίσης έχει ήδη δηλώσει πως θα προχωρήσει σε μέτρα για την τοπική αυτοδιοίκηση (σκοπεύει να κάνει κάτι σαν τον δικό μας “Καλλικράτη”) ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Μεταξύ αυτών που έχουν ανακοινώσει ότι ξεκινούν κινητοποιήσεις άμεσα είναι οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι (και εκεί) θα κλείσουν τα φαρμακεία.