Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιβάλεται να τα βρουν!

Οι ιστορικές ευθύνες όλων αυτών που κόπτονται τα τελευταία 2 χρόνια (είχαμε και …επέτειο τις ημέρες αυτές) για την παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους που γδέρνουν κυριολεκτικά τη χώρα είναι πλέον τεράστιες.
Δεν είναι θέμα “αριστεράς” ή “κέντρου” ή “δεξιάς”. Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας.
Ενώπιον λοιπόν των ευθυνών τους (σε αυτή τη θέση ήρθαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου 2012), οι “αντιμνημονιακοί” θα πρέπει να καθίσουν και να τα βρουν.

Και αν δεν μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση που θα αναλάβει να διαχειριστεί τη χώρα επί μακρόν, τότε θα πρέπει να καθίσουν και να σχηματίσουν ένα κυβερνητικό σχήμα ειδικού σκοπού: να ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής ώστε η χώρα από τον Ιούνιο και μετά να μπορέσει να έχει κυβέρνηση.
Αυτός θα πρέπει να είναι ο “ειδικός σκοπός”. Κανένας άλλος!
Η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει Κοινοβούλιο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στη λαϊκή βούληση και στη συνέχεια Κυβέρνηση που θα απορρίψει τις μνημονιακές πολιτικές. Είναι μονόδρομος αυτό το πράγμα και εδώ θα κριθεί κατά πόσο τα κόμματα που ζητούν (και θα ξαναζητήσουν) την ψήφο μας είναι διαθέσιμα και κυρίως ικανά να διαχειριστούν μια κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με την κρίση από την οποία η χώρα διήλθε το 1989. Ουδεμία σχέση…