Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο του Απ. Βεσυρόπουλου

Απομένουν λίγες μέρες μέχρι την ημέρα που οι πολίτες της Ελλάδας, οι πολίτες της Ημαθίας θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση. Την απόφαση αν ο τόπος μας θα προχωρήσει μπροστά, ή αν θα γυρίσει πίσω. Αν οι πολίτες θα επιλέξουν νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, με νέα αυτοπεποίθηση, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας.
Δε θέλω να περιγράψω τις δύσκολες στιγμές που ζούμε καταδικάζοντας. Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι. Ο καθένας που διαβάζει αυτό το κείμενο ξέρει καλύτερα από μένα τι νιώθει και πόσο έχει επηρεαστεί η ζωή του από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό. Τα συστήματα, τις διαπραγματεύσεις, τους όρους της ζωής, τους διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Θέλει πίστη κι επιμονή η ζωή για να πετύχει.

Η γεωγραφική θέση του νομού μας, σε συνδυασμό με τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πλεονέκτημα για την κατακόρυφη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.
Η Περιφέρεια οφείλει να υπερασπίζει τα συμφέροντά της για ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών και ζωής. Η δημιουργία ενός σύγχρονου δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, η δημιουργία εμπορευματικού και διαμετακομιστικού κόμβου στην αγορά της Κουλούρας, η ίδρυση αγροτικών λυκείων ή σχολών μεταλυκειακής εκπαίδευσης, η δημιουργία εργαστηρίου βιοχημικού ελέγχου κτηνοτροφικών δειγμάτων, η δημιουργία εμπορευματικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Βέροιας – Νάουσας – Σκύδρας, οι επενδύσεις σε ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, είναι λίγες μόνο από τις επιβεβλημένες δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της περιοχής.
Αρχαιολογικοί χώροι, τουρισμός και περιβάλλον, πρέπει να προστατευθούν και να αναδειχθούν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι ξένες επενδύσεις και τα ανεκμετάλλευτα κονδύλια του ΕΣΠΑ μπορούν και πρέπει με σοβαρότητα και μελέτη να διοχετευθούν στην περιοχή μας. Χρειάζεται επιμονή, γιατί η γραφειοκρατία και συχνά τα συγκρουόμενα συμφέροντα καθυστερούν σημαντικά την πρόοδο. Εμείς θα επιμείνουμε.
Η Ημαθία μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο που θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε τομείς, όπως, η Γεωργία, ο Τουρισμός , το Εμπόριο, η Ενέργεια, οι Μεταφορές. Η Ημαθία μπορεί να γίνει εξωστρεφής, πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική. Να διαθέτει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Εγώ γι’ αυτή την Ημαθία θέλω να αγωνιστώ.
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ημαθίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ