Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άλλο "δελτίο τύπου" και άλλο ο σχολιασμός ενός γεγονότος

Κάποιος φίλος που την εποχή αυτή βρίσκεται κοντά σε υποψήφιο βουλευτή (στο γραφείο του) με ρώτησε γιατί τα δελτία τύπου που διαβάζει στην “Περισκόπηση” είναι …διαφορετικά σε σχέση με αυτά που διαβάζει αλλού (αναφερόμενος στα δελτία τύπου που αποστέλλουν οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές).
Θα του απαντήσω δημοσίως: είναι διαφορετικά γιατί η “Περισκόπηση” δεν είναι γραφείο τύπου ΚΑΝΕΝΟΣ! Οι υποψήφιοι – ή έστω αυτοί με τους οποίους έχω προσωπικά μιλήσει (και είναι αρκετοί) – αυτό το γνωρίζουν καλά.
Για αυτό άλλωστε και κάποιοι (πολιτικοί, φορείς κλπ) έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να στέλνουν δελτία τύπου στην “Περισκόπηση” και κάποιοι άλλοι έχουν σταματήσει. Ε, δεν θα τα βάψουμε και μαύρα για όσους σταμάτησαν. Αυτοί που συνεχίζουν έχουν τουλάχιστον τη γνώση ότι υπάρχει αντικειμενικότητα (ή όταν μιλάμε για την προσωπική άποψη του γράφοντα, αυτό γίνεται γνωστό από την αρχή και δεν “περνά” στις αναρτήσεις με έμμεσο τρόπο) και την παραδέχονται.
Αμάσητα πράγματα δεν δημοσιεύσαμε ποτέ, για αυτό άλλωστε και η αποδοχή των αναγνωστών και η αναγνώριση του γεγονότος πως ότι είναι να πούμε εμείς εδώ το λέμε με το όνομά του και φυσικά με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δημοσιεύσουμε σχόλια του τύπου “η τεράστια αποδοχή του υποψήφιου…” ή “…έγινε αποδεκτός με ενθουσιασμό ο Χ και αυτό φαίνεται στις συγκεντρώσεις στα χωριά που επισκέφτηκε…”. Και μάλιστα σχόλια του ιδίου του ενδιαφερόμενου (που κακά τα ψέμματα, θέλει να αβαντάρει τον εαυτό του και καλά κάνει!). 
Αυτά τα είπαμε, όπως είπαμε τι πρέπει να αποφεύγουν τα γραφεία τύπου που στέλνουν σε ΜΜΕ και blogs δελτία τύπου με την προεκλογική δραστηριότητα εκάστου υποψηφίου. Για περισσότερα παραπέμπουμε ΕΔΩ, σε παλιότερη ανάρτηση.
Η “τεράστια αποδοχή…” για κάθε υποψήφιο θα φανεί από τους σταυρούς που θα μετρηθούν την Κυριακή το βράδυ. Επίσης, το αν οι υποψήφιοι έγιναν “δεκτοί με ενθουσιασμό…” δεν το βλέπουμε και τόσο πιθανό, σε μια εποχή στην οποία οι πάντες υποφέρουν και δεν θέλουν να δουν πολιτικό ούτε ζωγραφιστό!
Οπότε καλά θα κάνουν, έστω και τις τελευταίες 2 μέρες προεκλογικού αγώνα που απομένουν να αφήσουν κατά μέρος τις διαπιστώσεις σε εμάς τους ψηφοφόρους και να κάνουν τον αγώνα τους αναδεικνύοντας τις θέσεις τους χωρίς περιττά σχόλια. Και εμείς εδώ είμαστε, να τις κάνουμε γνωστές τις θέσεις αυτές σε αυτούς που μας διαβάζουν και είναι αναπάντεχα πάρα πολλοί.