Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάντα υπάρχει χώρος…

Υπάρχει ακόμη χώρος για ένα νέο κόμμα – και υπό ποιες προϋποθέσεις;
«Πάντα υπάρχει χώρος για νέες ιδέες, νέες πολιτικές προτάσεις και νέο κόσμο. Αυτό που έχει σημασία είναι αν σε μια φάση κρίσης, δηλαδή παγίδευσης, μπορεί να αναδειχθούν μια καθαρή αντίληψη για τον σύγχρονο κόσμο, πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα και δημιουργία μιας ευρύτερης προοπτικής. Το αν αυτά θα εκφραστούν από υφιστάμενα ή νέα κόμματα είναι αδιάφορο για την κοινωνία. Το ζητούμενο δεν είναι το χρώμα της γάτας, αλλά αν πιάνει ποντίκια»
Αυτά είπε ο νυν υπουργός Τάσσος Γιαννίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής” (ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ).
Τώρα αν συνθέσουμε 2-3 πράγματα όπως την απάντηση του υπουργού, το γεγονός ότι αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού αλλά και τις απαντήσεις του τελευταίου όποτε ερωτάται για το μέλλον του στην πολιτική σκηνή, είναι να μην πιστεύουμε ότι ίσως στην μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση – που να μου το θυμηθείτε, δεν θα απέχει πολύ από την επόμενη που έρχεται – να δούμε νέο κόμμα; Γιατί το σκηνικό μετά τις αμέσως επόμενες εκλογές ΔΕΝ θα είναι το ίδιο!