Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ (και όχι μεσοβέζικα πράγματα)

Σπασμωδικές κινήσεις σε προεκλογικό χρόνο ΔΕΝ λύνουν το πρόβλημα. Ούτε τα στρατόπεδα “φιλοξενίας” ΔΕΝ θα λύσουν το πρόβλημα!

Όταν το αυτονόητο γίνεται “εξαγγελία”, τότε θα έχουμε δηλώσεις όπως αυτή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: “Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες. Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες“, είπε μιλώντας στο Radio 9.
Θα διώκονται ποινικά! Νωρίς το θυμήθηκαν, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο!
Ξεκάθαρα πράγματα, όσο σκληρό και απάνθρωπο αν ακούγεται: σε μια χώρα είτε είσαι λαθρομετανάστης (και πρέπει να απελαθείς είτε στη χώρα σου είτε στη χώρα από την οποία εισήλθες παράνομα) είτε είσαι νόμιμος μετανάστης (εισήλθες από συνοριακό σταθμό με σκοπό την εργασία, τις σπουδές, την παροχή υπηρεσιών υγείας ή μια επίσκεψη που θα διαρκέσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).
Μέση κατάσταση δεν υπάρχει, εξαιρούνται φυσικά – και οφείλουμε να τους παράσχουμε στέγη και φροντίδα – όσοι βρέθηκαν σε χώρα μακριά από τη δική τους επειδή αναγκάστηκαν να το κάνουν για λόγους πολιτικών ή κοινωνικών διώξεων.
Αυτά τα πράγματα είναι θεσμοθετημένα και απολύτως ξεκάθαρα στις πραγματικά πολιτισμένες χώρες, σε αυτές που έχουν ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Σε χώρες που τιμωρούν άπαντες για την παρανομία στο ευαίσθητο αυτό θέμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που “βοηθούν” τους λαθρομετανάστες να εισέλθουν και να παραμείνουν στη χώρα (είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επίορκους υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών).
Και αν κάποιος έχει ενστάσεις, τότε…

ας πάει να ζήσει σε χώρα του εξωτερικού: στον ίδιο δρόμο δυο “νούμερα” παρακάτω να θέλεις να πας να μείνεις, οφείλεις εσύ και ο ιδιοκτήτης να το δηλώσετε στην τοπική αστυνομία και στην κατά τόπους δημοτική Αρχή.
Τώρα θα μου πείτε, “τα χειρότερα σε μια χώρα τα κάνουν τα γηγενή λαμόγια και οι γηγενείς κλεφταράδες, δεν μας φταίνε οι ξένοι”. Απόλυτο δίκιο έχετε!!
Όμως και το να μαζεύεις κάθε καρυδιάς καρύδι, ανεξέλεγκτα, δεν είναι λύση. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν φταίνε όσοι βρίσκονται σήμερα παράνομα στη χώρα. Δεν είναι πια όλοι εγκληματίες! Δικό μας είναι το φταίξιμο, που δεν έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για ένα σημαντικότατο θέμα όπως αυτό.
Γιατί είπαμε, όσο σκληρό και αν ακούγεται, θα πρέπει κάποτε ως χώρα να κινηθούμε στη βάση του ενός πολύ απλού μαθηματικού (και όχι μόνο μαθηματικού) υπολογισμού:
1) τόσους μπορεί να αντέξει η οικονομία και η κοινωνία μας, 
2) τόσους – πιθανόν – να χρειάζεται η χώρα ως εργαζόμενους,
3) τόσους μπορούμε να φιλοξενήσουμε αφού ΒΑΣΙΜΑ διώκονται στη χώρα τους για τα πιστεύω τους, 
4) τόσους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως χώρα επειδή είναι λαμπρά μυαλά και θα μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά
άρα: τόσους μπορούμε να φιλοξενήσουμε νόμιμα. Όχι περισσότερους!”. 
Ξεκάθαρα, γιατί Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ.
Και μετά θα δούμε και το άλλο: αν οι κάθε είδους οπαδοί της “φυλετικής καθαρότητας” θα έχουν ρόλο και διείσδυση στην κοινωνία. Η ίδια η κοινωνία θα τους εξαφανίσει…