Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ύφεση στη χιονόπτωση από τα ξημερώματα σήμερα

Ανάσα πήραν τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και των Δήμων από την ύφεση στη χιονόπτωση η οποία ήρθε από τα ξημερώματα σήμερα.
Έτσι τη στιγμή αυτή οι κυριότεροι οδικοί άξονες είναι προσπελάσιμοι (στα πεδινά, σε ορισμένα σημεία, ακόμη και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες), αφού τα συνεργεία “περνάνε” από έναν δρόμο, τον καθαρίζουν και δεν χρειάζεται να ξαναπεράσουν σε 2 λεπτά λόγω της χιονόπτωσης.
Η κίνηση βοηθάει – λιώνει το χιόνι, και έτσι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα (στους κεντρικούς άξονες, το τονίζουμε αυτό). 

“Αλατιέρα” της Π.Ε. Ημαθίας, σήμερα το πρωί μπροστά στο αεροδρόμιο

Η χιονόπτωση πάντως (σύμφωνα με τις προβλέψεις) αναμένεται να εξασθενήσει από σήμερα.
Τα προβλήματα όμως είναι πολλά στα χωριά, αφού το βάρος είχε πέσει στο κέντρο. Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές όπου ιδιώτες αλλά και εκλεγμένοι αιρετοί έβγαλαν τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι εντός των χωριών.
Φυσικά όλα αυτά (περί προσπελασιμότητας των κεντρικών οδικών αξόνων) δεν σημαίνουν ότι παίζουμε με την οδήγηση στο χιόνι ή σε παγωμένο ασφαλτοτάπητα. Προσοχή και όπου χρειαστεί μη βαρεθείτε να “φορέσετε τις αλυσίδες” στο αυτοκίνητό σας.