Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θα αρχίσουν να μπερδεύονται στο τέλος οι συνέταιροι με τις τόσες ψηφοφορίες…

Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 256 βουλευτές.
Το ωραίο; Οι περισσότεροι διαγραφέντες από τα δυο κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία από το 1974 και μετά ακολούθησαν  τη γραμμή που είχε δοθεί στα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων (προφανώς σε ένδειξη κομματικής νομιμοφροσύνης, μπας και τους λυπηθούν ο Γιώργος και ο Αντώνης)…
Και λίγο μετά-λίγο αργότερα, ορισμένοι υπερψήφισαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο για τους κανόνες ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και την θεσμοθέτηση των σχετικών διαδικασιών συλλογικής δράσης (CAC’s – Ρήτρες Συλλογικής Δράσης). Το νομοσχέδιο θα τεθεί στην κρίση των βουλευτών προς ψήφιση σήμερα (πάλι, φυσικά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος).