Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γεώμηλον Νευροκοπίου (και όχι μόνο Νευροκοπίου)

Θυμάστε πριν κανά-δυό βδομάδες, όταν οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου πήγαν στη Θεσσαλονίκη και χάριζαν τις πατάτες τους στον κόσμο;; Τότε όλοι είχαμε μείνει στο γεγονός, βλέποντάς το από την πλευρά των καταναλωτών. 
Ας το δούμε όμως και από την πλευρά των παραγωγών λιγάκι (διαβάστε τη συνέντευξη ΕΔΩ)
Και ας θυμηθούμε όλοι μαζί – μετά που θα διαβάσουμε τη συνέντευξη – τι έλεγαν μέσα στο Κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες οι μεγαλοσχήμονες: “η χώρα δεν παράγει τίποτε”, “η Ελλάδα εισάγει τα πάντα” και άλλα τέτοια ωραία. Το θυμήθηκαν κατόπιν εορτής, φυσικά! 
Γιατί κατόπιν εορτής; 
Μα γιατί όταν υπέγραφαν “κοινές αγροτικές πολιτικές” υπέγραφαν ό,τι να ‘ναι. Δεν κοιτούσαν να επιμείνουν, να διασφαλίσουν με ποσοστώσεις (που θα αποτελούσαν εγγύηση για τον Έλληνα αγρότη) ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Κοιμόντουσταν όρθια τα παλληκάρια (και οι αγρότες είχαν ψιλοβολευτεί και με τις κάθε είδους επιδοτήσεις χωρίς να παράγουν, ή βάζοντας στα χωράφια ακακίες, λεύκες ή φωτοβολταϊκά – μην το ξεχνάμε και αυτό, ε;;;) και τώρα η χώρα βάσει συμφωνιών υποχρεούται να εισάγει πατάτες από Τουρκίες, Αιγύπτους, Γαλλίες, Γερμανίες κλπ κλπ, με τη δική μας παραγωγή να μένει στα χωράφια…