Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αφού υπογράψουν και…

…δεμεύσουν με την υπογραφή τους τη χώρα (για μια εκατονταετηρίδα) και την επόμενη Κυβέρνηση (στην οποία είναι αμφίβολο αν θα συμμετέχουν) τους αναμένουν στη γωνία.
Για να αποκτήσει και λαϊκό έρισμα η επόμενη Κυβέρνηση (όποια και αν θα είναι αυτή), που θα άγεται και θα φέρεται από την τρόϊκα μετά την κατάρρευση των σημερινών πολιτικών σχηματισμών.

Κορυφαίο στέλεχος της σημερνής Κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν στο μέλλον.
Η δήλωση που έκανε δείχνει και τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στη χώρα σε δικαστικό επίπεδο αν προλάβει να ξεσκαρτάρει το πολιτικό πεδίο. 
Το στέλεχος αυτό της -υποτίθεται- μεταβατικής και ειδικού σκοπού Κυβέρνησης των 3 κομμάτων αναφέρθηκε σε απόδοση ευθυνών: “Θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, ο ένας δείχνει τον άλλο και αυτό είναι πολύ κακό… Πάντως η χώρα πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να…

δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθέν το ίδιο στέλεχος εάν εννοεί πολιτικές ευθύνες, απάντησε πως μιλάει κυρίως για το θέμα της πολιτικής απόδοσης. Αλλά συμπλήρωσε πως «εάν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».
Κληθείς δε να διευκρινίσει κατά πόσον αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες απάντησε: «Ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα».