Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αλλά πάντα κατόπιν αδείας…

Σε αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσανατολίζεται το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας, με χρονιά έναρξης το 2014-2015.
Και δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να κρίνουμε κατά πόσο είναι σωστό ή όχι προταθέν σύστημα, από την υπουργό. Όχι, δεν είμαστε εμείς. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί παιδαγωγοί.
Αυτό που θα πούμε είναι ότι ο/η κάθε υπουργός ήθελε και θέλει να αφήσει τη …σφραγίδα του στο υπουργείο και κάνει πειράματα. Ίσως θα πρέπει κάποιος που ασχολείται χρόνια με το εκπαιδευτικό σύστημα να μας πει πόσα χρόνια κράτησε το μακροβιότερο σύστημα εισαγωγής. Έτσι από περιέργεια. Γιατί στου κασίδη το κεφάλι (γονείς και παιδιά) κάνουν όλοι πειράματα αλλά τα τέκνα τους τα στέλνουν για μπακαλορεά και μετά στα εξωτερικά για σπουδές σε “γκαμουράτα” πανεπιστήμια – προφανώς για να επιστρέψουν έπειτα και να αναλάβουν και αυτά (έχοντας περγαμηνές “υψηλού” επιπέδου) τη …σωτηρία της χώρας.
Αυτό όμως που θα κρίνουμε είναι το ότι η Άννα είχε συνάντηση με τον Ράϊχενμπαχ στην οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονταν με τη συγκρότηση του Ανεξάρτητου Εθνικού Οργανισμού (που θα είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των εξετάσεων και θα είναι οργανισμός υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας) και με την οργάνωση του συστήματος εξετάσεων.
Η νέα βαυαροκρατία στο μεγαλείο της. Και η εξάρτηση επίσης. Γιατί έτσι όπως τα κατάφεραν και μας έδεσαν χειροπόδαρα, αυτή η χώρα στο τέλος ούτε για κατούρημα δεν θα μπορεί να πηγαίνει χωρίς την έγκριση των “δανειστών και προστατών” που μας φόρτωσαν.
Ή μήπως εξακολουθούμε να έχουμε αμφιβολίες επ΄αυτού;;