Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο εργαστήριο

Τελικά μήπως ο Καζαμίας του 2012 που είχαμε “ανεβάσει” τις τελευταίες ημέρες του 2011 δεν είναι και τόσο “Καζαμίας”;;
Συγκεκριμένα, στον Ιούλιο γράφαμε: “οι πολιτικοί αρχηγοί το ξανασκέφτονται γιατί δεν είναι και κορόϊδα! Αποφασίζουν να στηρίξουν μια νέα Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Άλλωστε το πολιτικό κόστος για νέα μέτρα (τα οποία υπέδειξε ο Ράϊχενμπαχ και η παρέα του) είναι πολύ μεγάλο.”
Αν ρίξετε μια ματιά στις εφημερίδες και στα sites/blogs, θα δείτε το εξής: κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται λέει (σε συνδυασμό και με τα εσωκομματικά τους), αν και όταν γίνουν οι εκλογές και δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, να ξαναπροτείνουν τον Παπαδήμο για Πρωθυπουργό της χώρας!
Και να δείτε που αυτό το σενάριο θα παίξει και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν σήμερα τον νυν Πρωθυπουργό. Το κόστος είναι τεράστιο, αφού θα ληφθούν και νέα μέτρα για να ικανοποιηθούν οι ξένοι δανειστές μας. 
Τελικά είχε δίκιο ένας φίλος που μου περιέγραψε αναλυτικότατα πριν από πολύυυυυ καιρό την κατάσταση στην Ελλάδα (σε σχέση με την κρίση, τα οικονομικά, τις ανατροπές του πολιτικού σκηνικού και τις αντιδράσεις του λαού σε όλα αυτά) με μια φράση: στην Ελλάδα η όλη διαδικασία είναι αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν in vitro και in vivo. Μόνο που στην περίπτωσή μας αυτά τα δυο γίνονται ταυτόχρονα. Στην επιστήμη γίνονται χώρια.
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!