Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκόλησαν: ζητάνε να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ!!

Εντάξει, παίζουν και εκλογές και πρέπει να γίνουν “φιλολαϊκοί”, όμως…
….φαίνεται ότι “ξεκόλλησαν”. Ότι άνοιξαν και κάποιο βιβλίο οικονομικών (και ιστορίας, μαζί) και δεν ακούνε τις Σειρήνες.
Φυσικά είναι σίγουρο πως είδαν και στοιχεία. Όμως το να περιμένουν να δουν στοιχεία για να καταλάβουν το αυτονόητο είναι ένδειξη του που έχουμε μπλέξει.
Εδώ και καιρό το φωνάζουμε – όλοι εμείς που έχουμε μια διαφορετική άποψη και αντίληψη για το θέμα και που δεν φοβόμαστε να την καταθέσουμε επωνύμως και δημοσίως – ότι…

θα πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες και ότι θα πρέπει να περάσουμε σε εθνικό νόμισμα. Μόνο έτσι υπάρχει σωτηρία, η οποία δεν θα έρθει σε 50-60 χρόνια (όπως θα έρθει να ακολουθήσουμε το Μνημόνιο και τα κάθε είδους Μνημόνια και φορομπηχτηκές πολιτικές) αλλά συντομότερα και χωρίς να χρειαστεί να πουληθεί η χώρα μας “μπιρ παρά”.
Διαβάσαμε και ακούσαμε λοιπόν σήμερα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2011, στους τομείς που οι συντελεστές του ΦΠΑ έπεσαν (στον τουρισμό ας πούμε) τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και υπήρξε άνοδος. 
Αντίθετα, στους τομείς που οι συντελεστές αυξήθηκαν (όπως ας πούμε στην εστίαση) υπήρξε μείωση των εσόδων του κράτους κατά 375.000.000 ευρώ τουλάχιστον, μια σειρά από λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέες στρατιές ανέργων.
Έτσι λοιπόν τα κόμματα που στηρίζουν τον Παπαδήμο και την κυβέρνησή του σκέφτονται να προτείνουν μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφού βέβαια είδαν τα καταστροφικά αποτελέσματα που έφεραν οι αυξήσεις που προηγήθηκαν και που υπερψηφίστηκαν (κάποιοι προτείνουν έναν και μοναδικό συντελεστή για τα πάντα, κάποιοι συντελεστές του τύπου 5%-9%-19%  κλπ κλπ).
Άντε να δούμε πόσο γρήγορα θα αντιληφθούν ότι οι πολιτικές που ακολουθούν είναι αδιέξοδες και οδηγούν τη χώρα “δεμένη” στις αγκαλιές της χρεοκοπίας και θα τις αλλάξουν…