Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μύλος !!!!

Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης ζήτησε σήμερα από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Παντελή την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του, αναφορικά με τη διόγκωση στοιχείων που αφορούσαν το ελληνικό έλλειμμα, το 2009.
Από την άλλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου εξετάζει εάν…

θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει.
Ακόμη, εξετάζει το εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη δήλωση που έκανε την Πέμπτη, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».
Παράλληλα, διερευνάται από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης το κατά πόσο θα προωθηθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους, ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.