Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι είπε ο Μιχ. Χαλκίδης σε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι

Ενδιαφέρον, ως προς τα εσωκομματικά-(προ)εκλογικά της ΝΔ στην Ημαθία, είχαν αυτά που είπε σε εκπομπή του καναλιού EURΟ ο βουλευτής Μιχ. Χαλκίδης.
Απαντώντας σε ερωτήματα του παρουσιαστή Β. Σαρρηγιαννίδη, ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει μπει στη διαδικασία των ψηφοδελτίων, επανέλαβε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να κατέλθει στις επόμενες εκλογές άλλα διαφοροποίησε τη γνώμη του λόγω του Σαμαρά και της δυνατότητας που έχει να ανατρέψει (όπως είπε) το σκηνικό.
Για το ψηφοδέλτιο – το οποίο “εμπλουτίζεται” καθημερινά – ο Χαλκίδης ήταν σαφής:

“Δεν αξιολογώ εγώ πρόσωπα. Τα πρόσωπα τα αξιολογούν αυτοί που έχουν θεσμικά την ευθύνη”.
Δήλωσε ότι η φιλοσοφία του ήταν και παραμένει συγκεκριμένη, όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου: πρέπει να υπάρχει πληθυσμιακή και γεωγραφική αντιπροσώπευση. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρχουν 4 άνδρες και 2 γυναίκες υποψήφιοι (για να τηρηθούν οι ποσοστώσεις) και 1 υποψήφιος από κάθε ημαθιώτικο Δήμο συν 1 από το Δήμο της Βέροιας, αφού είναι ο μεγαλύτερος.
Απαντώντας σε ερώτημα για ανανέωση των προσώπων είπε: “θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ανανέωση”, ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του – επειδή είναι πολλά χρόνια βουλευτής – είπε ότι ως εν ενεργεία βουλευτής θα είναι υποψήφιος βάση καταστατικού.
Ερωτώμενος δε για τον χρόνο της αποχώρησής του δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής. “Δεν ξέρω” είπε.
Τέλος κάλεσε τους Ημαθιώτες να επιλέξουν όχι με βάση τα μέχρι τώρα πολιτικά τους πιστεύω και τις επιλογές του παρελθόντος αλλά με βάση το πρόσωπο που νομίζουν ότι μπορεί να σταθεί πραγματικά δίπλα τους.