Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σημαντικές αποφάσεις στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο

Αποφάσισαν – μεταξύ άλλων – παράταση αναστολής των πλειστηριασμών για 1 χρόνο,
για το Ειδικό Τέλος (μέσω ΔΕΗ) αλλά και για τον ΕΟΠΥΥ
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα περάσουν τελικά οι αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση Παπαδήμου χθες, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Επί 4 ώρες συζητούσαν τα μέλη της Κυβέρνησης ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.
Πάντως δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπουργών ενώ ο Β. Βενιζέλος κατηγόρησε τους πρώην υπουργούς Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση ότι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν πριν από 2 περίπου χρόνια ήταν άνευ ουσίας.
Σημαντικότερη απόφαση χθες αυτή της…

παράτασης του χρόνου αναστολής των πλειστηριασμών των ακινήτων όσων δεν μπορούν να πληρώσουν δανειακές υποχρεώσεις τους, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι διευκρινίσεις για το Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε. Ε. Τ. Η. Δ. Ε.) – το οποίο από ότι φάνηκε στις αρχές της εβδομάδας θα γίνει τακτικό, ενώ συζητήθηκε και ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την υγεία, αυτό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)