Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ελεύθερη οικονομία" ή "οικονομία ελευθέρων ηθών";;;;

στην εικόνα επάνω δημόσιες επιχειρήσεις στη βιτρίνα αναμένουν επενδυτές

Οκτώ σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου, αν θέλει να υπογραφεί τελικά εντός του Ιανουαρίου του 2012 η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.

1.επιθετικό κλείσιμο δημοσίων φορέων
2.απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων γιατί η εφεδρεία δεν απέδωσε
3.νέες μειώσεις αποδοχών στα ρετιρέ των ΔΕΚΟ
4.περιστολή του μισθολογικού κόστους και στον ιδιωτικό τομέα, όπου θα ασκηθούν νέες πιέσεις για τον κατώτατο μισθό
5.μείωση των δαπανών της Υγείας
6.περικοπές επιδομάτων Πρόνοιας
7.πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις
8.ουσιαστικό άνοιγμα επαγγελμάτων
Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν…..

το συντομότερο δυνατόν πραγματικότητα (φυσικά θα συνοδευτούν και από νέα φοροεπιδρομή, άσχετα με τα γλυκανάλατα που μας λένε όπου βρεθούν και όπου σταθούν υπουργοί αλλά κυρίως ο Ράϊχενμπαχ μαζί με τον Πώλ Τόμπσεν).
Τώρα σκεφτείτε και τι μπορεί να σημαίνει ας πούμε “επιθετικό κλείσιμο δημοσίων φορέων”, “απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων γιατί η εφεδρεία δεν απέδωσε” ή πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις”. 
Εδώ πάντως το αντιλαμβανόμαστε με έναν και μοναδικό τρόπο, σε πολύ απλά ελληνικά: “ξαλάφρωμα των δημοσίων επιχειρήσεων – φιλέτων από τους εργαζόμενους και στη συνέχεια ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ σε ιδιώτες σωτήρες”. 
Και μετά ας ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε για φτηνά τιμολόγια και τιμές, αφού το κράτος δεν θα έχει παρεμβατικό ρόλο μέσα από την αγορά, δια μέσου δικών του επιχειρήσεων. Γιατί τα πλαφόν και τα κάθε τύπου αγορανομικά μέτρα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε “ελεύθερες” οικονομίες όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν και θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ευρωπαϊκή οικονομία είναι πλέον ελεύθερη ή ελευθέρων ηθών…