Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

255 "ναι" στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Ξεκαθάρισε η ήρα από το σιτάρι χθες στη Βουλή (το ποιος είναι τι, αυτό είναι θέμα του καθενός).
Με 255 “ναι” η κυβέρνηση Παπαδήμου έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και θα προχωρήσει ακάθεκτη στο έργο της.
Η Ντόρα δήλωσε ότι είναι η “τέταρτη πολιτική δύναμη που στηρίζει την Κυβέρνηση, κι ας μην συμμετέχει σε αυτήν”, οπότε στην αντιπολίτευση μένει πλέον η αριστερά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Συγκεκριμένα:

  • Τη “συμμαχία των προθύμων” αποτελούν πλέον εντός του Κοινοβουλίου: 
Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς και οι οι τέσσερις ανεξάρτητοι που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία (Μπακογιάννη, Αυγενάκης, Κοντογιάννης και Μαρκογιαννάκης) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλένα Αποστολάκη, Σωτήρης Χατζηγάκης και Γιώργος Λιάνης.
Απουσίαζαν και δεν ψήφισαν: από το ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, από τη Ν.Δ. ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης (αλλά πρόλαβαν και έστειλαν επιστολή με την οποία δηλώνουν πως αν ήταν θα ψήφιζαν υπέρ).
  • “Όχι” ψήφισαν: 

18 από τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ (τρεις ήταν απόντες), οι εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (Κουβέλης, Λεβέντης, Τσούκαλης), οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Κατσουρας και Τσ. Μάντατζη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γ. Δημαράς, Βασ. Οικονόμου, Παν. Κουρουπλής και Βαγ. Παπαχρήστος. 

 
Απείχε από την ψηφοφορία ο ανεξάρτητος (της Δημ. Αρ.) Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος όμως είχε ταχθεί με δηλώσεις του υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου.