Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Χόρστ, η οικονομία, οι αλμπάνηδες γιατροί και το βιάγκρα

Καλημέρα!
Δεν ξέρω αν ακούσατε τη δήλωση του Χόρστ για τη χώρα και την οικονομία: δεν πιάσαμε ακόμη πάτο είπε ο φίλος μας.
Επίσης ανέφερε πως περιθώρια για τον πάτο υπάρχουν και πως αν δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έρθει κανείς να αγοράσει κοψοχρονιά (σσ. για “επενδύσεις” μίλησε).
Και ανέφερε ότι υπάρχουν επενδυτές που αναμένουν να έρθουν – ήδη κάποιοι αναφέρουν ότι τους είδαν στη Δοϊράνη, στο Ζλάτογκραντ και κάτι λίγους ανοιχτά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Ήταν από την άλλη μεριά των συνόρων και έπιναν καφεδάκι ή ψάρευαν, αναμένοντας τη χώρα να πατώσει.
Έχουν χαζέψει όλοι και εμείς μαζί που τους ακούμε! Αντί να γίνει πλήρως αντιληπτό και κατανοητό ότι η μόνη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή και η ανάληψη – εκ νέου – της άσκησης της οικονομικής-δημοσιονομικής πολιτικής από εμάς (και όχι από τις Βρυξέλλες), τα κανάλια και οι δημοσιογραφάρες τρομοκρατούν τον κόσμο με σενάρια καταστροφής.
Αντί να κάτσουν και να πουν πως…

η μόνη λύση για να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα η χώρα είναι το δικό της νόμισμα. Αντί να κάτσουν να πουν στον κόσμο ότι “ναι, θα έχουμε 3-4 κατάμαυρα χρόνια αλλά μετά θα αρχίσουμε να σηκώνουμε κεφάλι“. Τώρα μιλούν ξεδιάντροπα – γιατί όλο και κάποιο συμφέρον θα έχουν, αυτοί ή τα αφεντικά τους – για ολοκληρωτική καταστροφή αν φύγουμε από το ευρώ. 
Έλα όμως που η καταστροφή θα έρθει με τα συνεχή δάνεια (τα οποία πηγαίνουν στην αποπληρωμή των προηγουμένων), με τα ατελείωτα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και με το στίψιμο του κόσμου. Και αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει 5 ή 10 χρόνια. Εδώ πλέον μιλάμε για υποθήκες που θα κρατήσουν το λιγότερο μια εκατονταετία!!!
Τα δάνεια που παρακαλάμε να πάρουμε (και οι δανειστές μας που μας τα δίνουν) με θυμίζουν κάτι αλμπάνηδες γιατρούς που κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν.
Αυτοί λοιπόν γνωρίζουν πως αν χορηγήσουν στον ετοιμόρροπο 90χρονο που τους επισκέφτηκε 1 φορά βιάγκρα, θα κάνει “κούκου”. Αν του χορηγήσουν και 2η φορά βιάγκρα, πάλι θα κάνει “κουκου” (και θα είναι ευχαριστημένοι άπαντες: η εταιρία, ο γιατρός, ο παππούς και η λεγάμενη). Αν όμως του χορηγήσουν και 3η φορά, τότε ίσως να μην αντέξει η καρδούλα του παππού από overdose και ο ίδιος αντί για την αιθέρια ύπαρξη εξ ανατολών θα πάει να συναντήσει τον δημιουργό του…