Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Τσαβδαρίδη για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα μισθολόγια στρατιωτικών και ενστόλων

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε τη δήλωση που ακολουθεί σχετικά με τις περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών και ενστόλων:
“Με υπερηφάνεια και θαυμασμό γέμισαν οι μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών και γυμνασίων της Βέροιας, τη Δευτέρα 21η Νοεμβρίου, συνεορτάζοντας  με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του Β΄ΣΣ, τη διπλή γιορτή του Έθνους μας. Αυτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου  και της ημέρας των  Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που στέκουν άγρυπνοι φρουροί στην υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτούς λοιπόν τους λαμπρούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που κοσμούν την ελληνική κοινωνία, με το ηθικό, το υψηλό τους πατριωτικό φρόνημα και τον άψογη επαγγελματική τους ευσυνειδησία, η ελληνική πολιτεία οφείλει να τους επιβραβεύει και όχι να τους καταρρακώνει οικονομικά. Φρονώ ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υλοποιηθεί  μια ακόμη απόφαση μείωσης των μισθών τους, όπως σχεδίασε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αλλά και οι επαγγελματίες οπλίτες είναι…

παραγωγικότατο κομμάτι της Ελλάδας, βοηθώντας όχι μόνο στην προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά και σε πάμπολλες αποστολές κοινωνικής ευθύνης, συνδράμοντας αποφασιστικά την κρατική μηχανή, σε δύσκολες στιγμές.
Αν ο κ. Πάγκαλος έβλεπε την έκθεση με το κοινωνικό έργο του Β΄ΣΣ, δεν θα εξέπεμπε όλες αυτές τις αμετροεπείς ασυναρτησίες για αυτούς τους λεβέντες μάχιμους άνδρες και γυναίκες στρατιωτικούς, που παρά το εξοντωτικό των ωραρίων τους, τις συνεχείς μεταθέσεις  των οικογενειών τους, δίνουν ψυχή και σώμα  για την πατρίδα μας. 
Καμιά μείωση λοιπόν στους μισθούς των  στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι απόλυτα βέβαιο ο πρόεδρος της ΝΔ και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα διορθώσει τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί μας αξίζουν τιμής και σεβασμού και όχι ύβρεων του επιπέδου Μπεγλίτη και Πάγκαλου.”