Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρθρο: "Νέα Δημοκρατία, η βάση απαιτεί την ενότητα και την εξωστρέφεια

του Γιάννη Κελεσίδη*
Σε μια απίστευτη, εσωστρεφή, περιδίνηση προσωπικών αντιπαλοτήτων έχουν περιέλθει τα τοπικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας. Η βάση των ψηφοφόρων μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταστρέψει κάθε έννοια παραγωγικότητας, δίνοντας στις μικρές και μεσαίες τάξεις  των μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και επαγγελματιών, μόνο φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, αντί για την ΟΜΟΝΟΙΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην Ημαθία, στο ΣΥΝΟΛΟ των υψηλών στελεχών της μεγάλης, δημοκρατικής, φιλελεύθερης παράταξης, παρατηρεί μια πρωτοφανή μάχη «χαρακωμάτων».
Τολμώ να εκφράσω κάποιες απλές σκέψεις, ξεκινώντας έναν διάλογο που πιστεύω ότι…

…θα εμπλουτιστεί με απόψεις και θα συγκεράσει φυγόκεντρες τάσεις, συνθέτοντας έναν καθαρό πολιτικό λόγο. Εκφράζω προσωπικές σκέψεις ως απλός ψηφοφόρος της Ν.Δ. Στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, αυτό που περιμένουμε ως βάση της Ν.Δ., είναι να ακούσουμε από τους μπροστάρηδες του κόμματος, νυν βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και θεσμικά όργανα σε όλα τα επίπεδα, έναν καθαρό εναλλακτικό πολιτικό λόγο, εκφράζοντας θέσεις που θα δώσουν  προοπτική και ελπίδα στον απλό λαό, που αγωνιά για το αύριο της χώρας και το δικό του.
Αντί αυτών, παρατηρούμε με έκπληξη προσωπικές αντιπαραθέσεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς  ένθεν κακείθεν, παρελθοντολογία βασισμένη σε «καθαρούς» και… μη!!! Όλα αυτά από ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν αύριο στον αγώνα για την ανύψωση και σωτηρία της χώρας μας. Επειδή θεωρώ ως φίλους μου τους νυν και πρώην βουλευτές, πολιτευτές, καθώς και όσους συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα της Ν.Δ, στην Ημαθία, όπως επίσης εκτιμώ την αξιοσύνη τους, για την οποία  τους  τίμησε με την ψήφο του ο ημαθιώτικος λαός και ο απλός, καθημερινός Νεοδημοκράτης, ελπίζω ότι θα καταλάβουν σύντομα  πως,πάνω από προσωπικές αντιπαραθέσεις  προέχουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά, όπως η σωτηρία της χώρας μας από τη σημερινή κυβερνητική λαίλαπα. Τους καλώ να  ακολουθήσουν τη φωνή της σύνεσης και λογικής. Άλλωστε o λαός περιμένει από αυτούς προτάσεις, πολιτικές απόψεις και πάνω από όλα την ΑΛΗΘΕΙΑ.
* Ο κ. Γιάννης Κελεσίδης είναι δημοτικός σύμβουλος Νάουσας με την “Ενωτική Κίνηση Πολιτών” και διευθυντής της “ΖΑΝΑΕ” στο εργοστάσιο της Ειρηνούπολης