Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τελείωσαν τα μπερεκέτια και τώρα αλλάζουν ρότα

Πλάκα έχουν αυτές οι μεγαλοδημοσιογραφάρες που τόσα χρόνια έπαιζαν το παιχνίδι της (ξοφλημένης πλέον) μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής και τώρα που βλέπουν ότι οι ημέρες “δόξας” τελειώνουν, έχουν αρχίσει να το γυρνάνε το παραμύθι και να το παίζουν αντιστασιακοί, φίλοι του λαουτζίκου που πλέον τον στίβουν και “εισαγγελείς” που εκτοξεύουν κατηγορίες κατά παντός υπευθύνου.
Και φωνάζουν κιόλας! Και αγανακτούν (υποτίθεται) για ότι συμβαίνει στον τόπο!
Αποτελεί όμως το λιγότερο αλητεία από πλευράς τους αυτή η κατάσταση. Τους βλέπουμε, τους ακούμε ή τους διαβάζουμε – αυτούς, που ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ παρέα με τους πολιτικούς και γνήσια τέκνα της αρρωστημένης κατάστασης, που βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες περιουσίες και με ΜΜΕ στην κατοχή τους – να βγαίνουν τις ώρες που ο Τιτανικός βουλιάζει να ισχυρίζονται ότι τα εισιτήρια στους επιβάτες τα πούλησε μόνο το πλήρωμα! Και αυτοί τα πούλησαν! Γιατί λειτουργούσαν τοοόσα χρόνια ως κράχτες του δρομολογίου που μας οδήγησε στο παγόβουνο.
Το δρομολόγιο πλέον δεν τους αποδίδει τίποτε ενώ οι καπετάνιοι και το πλήρωμα του καραβιού είναι πλέον αναλώσιμοι για αυτούς. Αυτούς (τις μεγαλοδημοσιογραφάρες), τους αρκεί να μείνουν στον αφρό, για να τακιμιάσουν μετά με τη διάδοχη κατάσταση που (φυσιολογικά) θα έλθει, για να ξεκινήσουν πάλι το γλύψιμο και το “άρμεγμα”…