Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δραχμή ή ευρώ; ας μας πουν ΕΠΙΣΗΜΑ τα υπέρ και τα κατά, να τελειώνει η φημολογία ..

…και οι έρευνες που κάνει ο καθένας προσωπικά.
Αλλά δεν το κάνουν, γιατί η συγκρίσεις είναι συντριπτικές!!! Απλά δημοσιοποιούν δημοσκοπήσεις για να δημιουργούν κλίμα…
 
Στημένη ή όχι, βγήκε σήμερα μια δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία μόλις το 15% των ερωτώμενων (και όχι των Ελλήνων, να εξηγούμαστε – γιατί άλλο το δείγμα και άλλο 11.000.000 κόσμος!!) επιθυμεί να επιστρέψει η χώρα στην ταπεινή δραχμούλα.
Το 66% των ερωτώμενων θέλει την παραμονή στο ευρώ.
Το ερώτημα όμως είναι τι θα συμβεί στην πραγματικότητα και κατά πόσο είναι ενημερωμένος ο Έλληνας και η Ελληνίδα για το τι…

πρόκειται να συμβεί αν βαρέσουμε κανόνι (έστω και με …κουρέματα ή με ελεγχόμενες χρεοκοπίες) και εξακολουθήσουμε να έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.
Όπως επίσης θα πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι ενημερωμένοι για τις “εναλλακτικές” λύσεις που υπάρχουν, με τη δραχμή να παίζει όμως στα σενάρια. Π.χ. για το χρόνο …ανάνηψης της κοινωνίας και της οικονομίας σε περίπτωση παραμονής στο ευρώ ή επιστροφής στη δραχμή, για τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης κλπ κλπ.
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, αν όλα βγουν στον αέρα, όχι για τον κόσμο αλλά για όλους αυτούς που θέλουν να αποκρύβουν πράγματα για δικούς τους (κερδοσκοπικούς ή άλλους) λόγους….